Дамският екипаж Стоянова/Иванова продължава мотивирано напред в рали „Твърдица-Елена“ 2016

Дамският екипаж Стоянова/Иванова продължава мотивирано напред в рали „Твърдица-Елена“ 2016

Този уикенд ще се проведе 12-ото издание на рали
„Твърдица-Елена“, в което екипажът Диана Стоянова/ Иванела Иванова ще вземе участие. Състезанието ще се състои в периода 15-17 юли в Елено-Твърдишкия балкан.Тазгодишното издание на надпреварата е трети кръг от Българския рали шампионат, а
новост в ралито е един от етапите Яковци, който се намира в района на гр. Елена. Броятна заявените екипажи е 30, а единственият дамски екипаж ще стартира в съботния денпод номер 28. Тандемът днес замина за опознавателните обиколки на ралито, които ще се състоят в рамките на два дни.
„Днес започнахме с опознавателните обиколки на 125-те състезателни километра. Изключително технични трасета с интересни и специфични конфигурации. За цялото опознаване разполагаме с автомобил, който по параметри е много бърз и стабилен, което допринася за направата на добра записка. Утре тренировките продължават и очакваме вечерта официалното откриване на 12-ото рали „Твърдица-Елена”. коментира Диана Стоянова.

Откриването на състезанието по програма е предвидено за 15 юли (петък) на площад „Свобода“ от 21:00 ч. Първият състезателен ден стартира на 16 юли (събота) с четири скоростни етапа Твърдица, Боров дол и две преминавания на добре познатото трасе, събиращо многобройната публика в Твърдица – Детелината. През втория последен ден екипажите ще са изправени пред 7 отсечки, като най-дългия е 30-километровия ЕленаТвърдица, а два от тях в Еленския балкан – Яковци (с две преминавания). Останалите етапи са в Твърдишкия балкан – Чумерна, Буйновци, Предела, който ще се проведе под формата на Power stage и последния Хюндай, намиращ се в центъра на Твърдица.

Напишете обратна връзка