Най-добрите български автомобилисти покоряват Благоевград

Най-добрите български автомобилисти покоряват Благоевград

Най-добрите български автомобилисти покоряват Благоевград!
Този уикенд на 28 и 29 април предстои 2-ри кръг от националния шампионат по планинско изкачване Планинско „Благоевград“ 2018 г. В офисът на клуба са постъпили общо 46 заявени участници от България, Македония и Гърция. Организатор на събитието е Автомобилен спортен клуб „Диамо“ със съдействието на Община Благоевград и БФАС. Трасето е добре познато на участници, зрители и фенове – 4-километровото трасе със старт от ж.к. Еленово посока към с. Делвино.

По програма в съботния ден са предвидени административна и техническа проверка на площад Македония от 8:30 ч., след което от 12:30 ч. ще се състои официалното откриване на Планинско „Благоевград“ 2018 пред Ларго Мол. Стартът ще бъде даден в 14:30 ч., който ще включва три състезателни манша, като един час по-рано трасето ще бъде затворено за свободно преминаване на автомобили и в двата дни. В неделя мероприятието започва в 11:00 ч.
Директор на проявата е автомобилната състезателка Диана Стоянова, която за втора поредна година поема този пост. Заедно с екип от млади и мотивирани хора ще направят интересен уикенд, който заслужава да бъде посетен.

Организаторите са се погрижили за добро настроение и атракция на фенове, зрители и медии в паузите между всеки състезателен манш с участието на дрифт пилотите от екипа на Мирафиори, които ще вдигнат още повече шум през уикенда.

Напишете обратна връзка