На 25-26 април 2015г. ще се проведе IIри кръг от Националният автомобилен шампионат на България „Планинско Благоевград“.

На 25-26 април 2015г. ще се проведе IIри кръг от Националният автомобилен шампионат на България „Планинско Благоевград“.

На 25-26 април 2015г. ще се проведе II-ри кръг от Националният автомобилен шампионат на България „Планинско Благоевград“.

Състезанието е десето юбилейно и се организира от Спортен клуб ДИАМО със съдействието на Българска федерация по автомобилен спорт и Община Благоевград. Председател на организационния комитет на мероприятието е Заместник кмета на Благоевград, Антоанета Робева.Трасето е в непосредствена близост до града, което допринася за висока посещаемост и голям зрителски интерес. Отсечката е с дължина 4км, в посока с.Делвино, осеяна с атрактивни завои и прави участъци, предоставящи атракция за публика, зрители и гости.

От днес започва записването за участие на автомобилни състезатели и отбори. Мероприятието предизвиква интереса на пилоти от Гърция, Македония  и има постоянно международно участие. Очакваме дълъг стартов списък, който ще бъде обявен на 23 април.Официалната пресконференция за „Планинско Благоевград 2015“ ще бъде направена на 22 април в LARGO Moll Благоевград /на последния етаж/.

Напишете обратна връзка