На 7ми и 8ми ноември предстои интересно събитие за българския автомобилен спорт

На 7ми и 8ми ноември предстои интересно събитие за българския автомобилен спорт

На 7-ми и 8-ми ноември предстои интересно събитие за българския автомобилен спорт. Осми кръг от шампионата по затворен маршрут „Писта ДИАМО Серес“ ще се проведе съвместно с гръцката федерация по автомобилизъм.

Този уикенд на Пистата в гр.Серес, Гърция, феновете на високите скорости ще наблюдават две пистови надпревари, едната валидна за българския шампионат, а другата за гръцко първенство. Организаторите от Спортен клуб Диамо и Спортен клуб Ламас договориха условия за съвместно провеждане на мероприятията, като програмата е подредена, така че събитието да бъде интересно на зрители и състезатели.
„Щастлив съм, че с екипът ни осъществяваме идеите си и се опитваме да развиваме спорта извън пределите на нашата страната. Ще комбинираме две състезания на една писта и очакваме оспорвана борба във всички серии. В петък отиваме на пистата за уточняване на последни детайли, а в събота ще посрещнем всички автомобилни състезатели и техните екипи“ – Георги Стоянов председател на СК ДИАМО
До момента са подадени 24 български заявки и 29 гръцки. Най-добрите пилоти на България са потвърдили участието си. В серия „Макси“ интригата ще бъде между Пламен Камбуров, Константин Маршавелов и Илия Царски и тримата с автомобили Мицубиши Лансър. В серия „Туринг“ шампионът за 2015г. Ангел Григорчев с „Рено Клио“ ще оспорва първата позиция със Станислав Паришков „Опел Кадет“ и Божидар Георгиев „Опел Кадет“. А в серия „Спорт“ борбата ще бъде между Димитър Пенчев „Ситроен Саксо“, Даниел Ковачев и Огнян Патенов. В сряда ще бъде публикуван пълният списък с участниците.


Писта Серес е най-голямата на Балканите и е с дължина 3,186м, конструирана в съответствие с техническите изисквания за безопастност на Формула 3. Организатори на проявата СК ДИАМО, БФАС, СК ЛАМАС, ОМАЕ.

Напишете обратна връзка