„Писта ДИАМО ІІ” 02-03.11.2013 гр.Серес, Гърция

„Писта ДИАМО ІІ” 02-03.11.2013 гр.Серес, Гърция

Професионалната писта в гр. Серес, Гърция ще посрещне 37 автомобилни пилота на 02-03 ноември. Най-добрите автомобилисти ще се борят за шампионските титли в последния гръг на Пистовия Шампионат на България. Състезанието е международно, заявени са състезатели и от Гърция и Македония. Най-младите състезатели ще бъдат 16 годишните Божидар Тасков /Ситроен Саксо/ и Михаил Симеонов /Ситроен Ц2/. За четвърта поредна година организатор е Спортен клуб ДИАМО – Благоевград. „Интересът към състезанието тази година е изключително висок, имаше запитване от спортен клуб и от Турция, нашата цел е това мероприятие да бъде от най-висок ранг”- Георги Стоянов /организатор/.

Преди старта на състезанието в неделя ще бъде направен бенефист. За първи път автомобилния спорт може да зарадва фенове и любители, като представи три поколения автомобилни пилоти – жени, продължили традицийте в този спорт. Баба, дъщеря и внучки ще направят демонстративна обиколка и ще предадът щафетата изцяло на  най-младите. Незабравка Таскова се е състезавала през 70-те и 80-те години в смесени републикански и международни автомобилни състезания с националния отбор на България. Дъщерята Олга Стоянова е Шампион в Планинския шампионат през 2003, 2004г., а през 2005г. става Вицешампион на Република Македония, като състезател на местен клуб. Внучките, които продължават участията си в състезания Диана и Моника Стоянови – завършват Национална спортна академия с профил автомобилен, мотоциклетен и картинг спорт. Шампиони в Дамския рали шампионат, участия в Рали и Писта, а тази година Вицешампионска титла на Диана Стоянова в Планинския шампионат.

Любителите на високите скорости ще могат да наблюдават едно атрактивно състезание на 02.11 събота от 13:00часа и на 03.11 от 10:00часа. на Писта Серес, Гърция.

Напишете обратна връзка