Традиционното автомобилно състезание „Планинско Осогово“ гр.Кюстендил, ще се проведе на 25-26 юли 2015г

Традиционното автомобилно състезание „Планинско Осогово“ гр.Кюстендил, ще се проведе на 25-26 юли 2015г

Традиционното автомобилно състезание „Планинско Осогово“ гр.Кюстендил, ще се проведе на 25-26 юли 2015г.  Мероприятието е VI-ти кръг от Българският автомобилен шампионат по Планинско изкачване.

За втора поредна година организатор е Автомобилен спортен клуб ДИАМО, Българска федерация по автомобилен спорт със съдействието на Община Кюстендил и партньори. Прекрасното технично 5 километрово трасе предизвиква интерес на най-добрите пилоти на България. В офиса на организатора има запитвания на отбори от държавите Турция, Гърция и Македония. Старта е в с. Богослов, а финала в местност Студен Кладенец, пътната настилка е асфалт. Трасето е с конфигурация от 36 завоя, от които 19 леви и 17 десни.

„Очакваме много участници, не само от България. Трасето е уникално с предпоставка за развитие на едно силно международно състезание. Целият ни екип е подготвен да организираме професионално събитие на високо ниво. Сигурността на публика и пилоти за нас ще бъде на приоритетно място и ще се погрижим на 100 процента за обезопасяване на трасето“ – Георги Стоянов рейс директор на мероприятието и председател на СК ДИАМО.

Напишете обратна връзка